Vi föder upp svenskt halvblod med inriktning mot gångartshästar. Vi avlar på prestationsston samtliga med diplom och använder moderna hingstar med såväl svensk som tysk härstamning. Vi ser gärna att hingstarna tävlar med goda prestationer men vi är inte rädda för att ta obeprövade individer med god stam.

Vi som bedriver verksamheten på Tingstad heter Helen & Jan Johansson. Gården ligger 35 kilometer norr om Göteborg, strax utanför Skepplanda.

Vi arbetar mycket med att hantera våra föl och unghästar. Samtliga hästar har individuella foderstater och allt foder är analyserat. Hästarna sadeltämjs och rids in vid två och ett halvt års ålder. Elisabet rider in samtliga unghästar samt tävlar några av hästarna. Elisabet är utbildad C tränare för dressyr och arbetar mycket med unghästutbildning. Vi lägger stor vikt vid social träning för ungdjuren för att på detta sätt förbereda dem för framtida utmaningar.

På gården finns möjlighet att boka bed and breakfast. Meddela innan du kommer så bokar vi.

 

December 2018 beslöt vi att ansöka om stöd för att montera solceller på vårt ladugårdstak. Solpanelerna är 84 st och täcker 150 m2 av taket. Effekten är maximalt 25 kWp. Vi beviljades stödet 8 april 2019 och den 11 juni var anläggningen klar och startades.

 

Besök oss gärna men ring innan eller e-posta så att vi kan ta emot dig och visa våra hästar. Du når oss på telefon 0303-338098 eller e-post adress helen.johansson@tingstadgard.com

www.000webhost.com